Pagina's

zondag 12 oktober 2014

Salade met vijgen, kaas, serranoham en mozzarella.


Een simpele salade met een krokante bite. Door de Parmezaanse kaas en de serranoham in de oven te doen, geef je de salade een krokante twist.  Een combinatie van zoet met hartig.

Wat heb je nodig (2 personen):
- 4 handjes sla (bijv. gemengde sla)
- 4 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt
- 2 plakken serranoham, in stukjes
- 2 vijgen, in stukjes gesneden
- ½ buffelmozzarella, in stukjes gescheurd
- handje witte druiven, door de helft

Dressing

- 4 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel honing
- 2 eetlepels wittewijn azijn
- sap van een halve citroen
- peper en zout

Zo maak je het:

1. Begin met het maken van de dressing. Doe alle ingredienten voor de dressing behalve de peper en zout in een kom en meng dat goed samen. Vervolgens naar smaak peper en zout toevoegen.

2. Was de vijgen en snij het in kleine stukjes. Schenk de helft van de dressing over de vijgen en zet het weg in de koelkast.

3. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier. Maak met de geraspte Parmezaanse kaas vier rondjes en zet het in oven voor ongeveer 6 minuten.  Ze zijn klaar, als het goudkleurig is. Haal het dan uit de oven en laat het afkoelen. Vervolgens van het papier halen.

4. Leg nu de stukjes serranoham  op het bakblik en zet het in de oven voor ongeveer 5 minuten.

5. Neem twee kommen/borden, leg de sla erop, de vijgen, witte druiven, de serranoham en vervolgens de kaasrondjes. Besprenkel de rest van de dressing eroverheen en maak het vervolgens af met wat mozzarella. En klaar is je salade!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten