Pagina's

maandag 6 januari 2014

Gebakken zalm met courgette en zoete aardappel


Stukjes zalmfilet gemarineerd in sojasaus met gebakken courgette en zoete aardappel.

Wat heb je nodig (1 persoon):

- 1 zalmfilet, in stukjes gesneden
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 theelepel sesamolie
- 1 zoete aardappel, geschild, in blokjes gesneden
- ¼ courgette, in blokjes gesneden
- peper en zout
- cayennepeper
- olijfolie
- beetje lente- ui, in ringetjes gesneden
- witte sesamzaadjes, geroosterd
- zwarte sesamzaadjes geroosterd

Zo maak je het:

1. Begin met het marineren van de zalm. Strooi peper en zout over de zalm. Doe in een kom sojasaus en sesamolie, meng het goed samen. Bestrijk de zalm met de marinade dek het daarna af en zet het in de koelkast.

2. Verhit een koekenpan met olijfolie en bak hierin de zoete aardappels. Strooi er halverwege wat zout en cayennepeper over.  Als het klaar is haal je de pan van het vuur en schep je de zoete aardappels op een bord.

3. Ga verder met het bakken van de courgette. Doe dat ook in een koekenpan met een beetje olijfolie. Strooi er wat zout over heen en als het bijna klaar is voeg je er nog wat sojasaus aan toe. Schep het daarna op het bord bij de zoete aardappels.

4. Haal de zalm uit de koelkast. Bak de zalm gaar, af en toe omkeren. Serveer de zalm op het bord naast de courgette. Strooi de lente-uitjes en sesamzaadjes erover en eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten