Pagina's

donderdag 16 januari 2014

Groene salade met sinaasappel, mozzarella en walnoten


Een snelle groene salade van rucola, spinazie, peer en komkommer. Met gebakken mozzarella gepaneerd in een laagje van Panko, sinaasappel en walnoten met daarbij een dressing van mosterd, honing en sinaasappelsap.

Wat heb je nodig (1 persoon):

- handje rucola
- handje  spinazie
- ½ peer, in stukjes gesneden
- ¼ komkommer, in plakjes gesneden
- ½ mozzarella, in plakjes
- Panko (broodkruim)
- 1 ei
- ½ sinaasappel, geschild, in partjes
- walnoten
- peper en zout
- olijfolie

dressing

- 2 theelepels mosterd
- 1 theelepel honing
- sap van een halve sinaasappel
- peper en zout

Zo maak je het:

1. Begin met het maken van de dressing. Doe de mosterd en honing in een kom en meng dat goed samen, daarna doe je er sinaasappelsap bij en vervolgens naar smaak peper en zout. Zet het kommetje met de dressing opzij.

2. Neem 2 schaaltjes in de ene schaal doe je een losgeklopt ei met zout en peper en in de andere Panko. Haal de plakjes mozzarella eerst door het schaaltje met ei en daarna door de Panko. Zorg dat de mozzarella goed bedekt is.

3. Verhit een koekenpan met een beetje olijfolie. Bak hierin de mozzarella ongeveer 4 minuten, halverwege omkeren.

4. De laatste stap is de salade opmaken. Neem een bord/kom doe daarin de rucola, spinazie en komkommer. Schenk de dressing erover heen en mix het goed. Vervolgens leg je de stukjes peer,  sinaasappel en mozzarella erop en strooi je er nog wat walnoten overheen. En klaar is je salade!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten