Pagina's

donderdag 9 januari 2014

Boerenkool ‘zoutjes’


Een alternatief voor de chips en zoutjes zijn deze crispy snacks van boerenkool. Simpel om te maken en ook erg voedzaam want boerenkool is rijk aan vitamines, mineralen en vezels.

Wat heb je nodig:

- 4 handjes boerenkool, kant en klaar gesneden uit zakje
- 1 eetlepel olijfolie
- knoflookpoeder
- cayennepeper
- zout

Zo maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Zet een bakblik klaar met bakpapier.

2. Neem een grote kom en doe daarin de boerenkool. Schep de olijfolie erover heen en gebruik je handen om het goed te verspreiden. Zorg dat alles bedekt is met een laagje. Daarna voeg je naar smaak de knoflookpoeder, cayennepeper en zout toe, meng het goed door elkaar.

3. Verspreid de boerenkool over het bakblik en zet het in de oven voor ongeveer 10 minuten. Daarna doe je het in een schaal en kun je er heerlijk van genieten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten