Pagina's

dinsdag 21 januari 2014

Bananenbrood met framboos en kokos


De laatste tijd bak ik vaak een bananenbrood. Ik vind het namelijk erg lekker als ontbijt of tussendoortje. Daarnaast is het erg makkelijk om te maken en kun je het een paar dagen bewaren. Handig als er nog wat overblijft. Ik heb al eerder een recept geplaatst van een bananenbrood met chocolade. http://sufoodnotes.blogspot.nl/2013/12/bananenbrood-met-chocolade-en.html

Nu heb ik voor de variatie een ander variant gemaakt, met framboos en kokos. Een heerlijke combinatie, dus hierbij het recept!

Wat heb je nodig (ongeveer 12 stuks):

- 50 gram boter, zacht
- 50 gram suiker
- 60 ml melk
- 1 ei, geklopt
- 150 gram bloem
- 2 theelepels baksoda
- zout
- 2 bananen, geprakt
- 75 gram frambozen (diepvries)
- 60 gram kokos, geraspt

Zo maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een cakeblik met bakpapier.

2. Zorg dat de boter zacht is, eventueel wat laten smelten. Meng het dan samen met de suiker. Vervolgens voeg je de melk en ei toe, goed door elkaar roeren en daarna de bloem erbij samen met de baksoda en een snufje zout.

3. Doe de bananen, frambozen en 40 gram kokos erbij en meng het goed door het beslag. Giet het dan over in het cakeblik, strooi de overige kokos erover heen en zet het in de oven voor 1 uur en 10 minuten. Test met bijvoorbeeld een satéprikker of de cake gaar is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten