Pagina's

dinsdag 19 november 2013

Ciabatta met pesto, mozzarella en tomaat uit de oven



Een bekend broodje wat ik graag maak. Ooit een keer ergens als lunch gehad en sindsdien is het een favoriet. De combinatie is erg lekker, makkelijk om te maken en snel klaar.

Wat heb je nodig (2 stuks):

- 1 ciabatta
- halve bol mozzarella, in plakjes gesneden
- 1 tomaat, in plakjes gesneden
- Parmezaanse kaas, geraspt
- balsamicocreme
- peper en zout

pesto

- 2 handjes basilicum
- 1 teentje knoflook, fijngeperst
- 2 eetlepels pijnboompitten, geroosterd
- 50 gram Parmezaanse kaas, in kleine blokjes gesneden
- 6 eetlepels olijfolie extra vierge
- citroensap
- peper en zout

Hoe maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Maak de pesto. Doe de basilicum, knoflook, pijnboompitten en de Parmezaanse kaas in het kommetje van de mixer en mix het helemaal fijn. Daarna voeg je de olijfolie en citroensap toe. Proef het en voeg naar smaak peper en zout toe.

3. Snijd de ciabatta doormidden en leg het open. Bestrijk de beide helften met een laagje pesto, daarna doe je om en om tomaat en mozzarella erop leggen en wat Parmezaanse kaas erover heen strooien.

4. Leg de broodjes op een rooster in de oven voor ongeveer 5 minuten.

5. Haal de broodjes uit de oven, doe er wat balsamicocreme over en naar smaak peper en zout. En genieten maar.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten