Pagina's

zondag 3 november 2013

Tuna melt




Een broodje met tonijnsalade en kaas erover die je in de oven laat smelten. Heel simpel en snel klaar.

Wat heb je nodig (2 personen):

- blikje tonijn, uitgelekt
- 2 eetlepels mayonaise
- handje peterselie, fijngehakt
- ¼ rode ui, gesneden
- citroensap
- 1 eetlepel olijfolie
- tabasco
- zout en peper
- 4 plakjes cheddar kaas
- 1 ciabatta
- lente-ui, gesneden
- ½ tomaat, in stukjes

Zo maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Maak de tonijnsalade. Doe de tonijn in een kom, meng dat samen met de mayonaise.  Vervolgens voeg je de peterselie, de uien, citroensap, olijfolie en tabasco toe. Als het wat pittiger mag, doe je er meer tabasco bij. Naar smaak peper en zout toevoegen.

3. Snijd de ciabatta doormidden en leg het open. Beleg beide helften met de tonijnsalade en leg de plakjes cheddar kaas erover.

4. Leg de broodjes op de rooster in de oven voor 5 min. Als de kaas gesmolten is, zijn ze klaar.

5. Als de broodjes klaar zijn, doe je ze op een bord. Doe de tomaatjes, rode ui en lente-ui erop en klaar is je tuna melt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten