Pagina's

woensdag 30 oktober 2013

Bietenburger met mango koriander puree



Vegetarische burgers gemaakt van rode bieten en feta met een mangopuree. Smaakt lekker met een salade van rucola, het pittige is een goede combinatie met de zoete smaak van de rode bieten. Serveer het eventueel met sneetjes geroosterd brood.

Wat heb je nodig (4 personen):

- 3 bieten, geschild, gekookt en geraspt
- 1 kleine ui, fijngesneden
- 1 knoflookteen, fijngeperst
- 125 gram havermout
- 1 ei
- 1 eetlepel olijfolie
- 100 gram feta, in blokjes
- handje basilicumblaadjes, in stukjes gescheurd
- peper en zout
 
mangopuree

- mango, geschild, in stukjes
- scheutje citroensap
- paar korianderblaadjes

salade

- rucola
- ½ komkommer, geschild, in plakjes
- 2 tomaten, in plakjes
- olijfolie
- peper en zout

Zo doe je het:

1. Begin met het maken van de bietenburgers. Doe de rode bieten, uien en knoflook in een grote kom. Voeg de havermout, het ei, de olijfolie toe en meng het goed door elkaar. Vervolgens doe je de feta, basilicumblaadjes erbij en breng je het op smaak met peper en zout. Kneed met je handen. Zet het daarna een half uurtje in de koelkast.

2. Ga verder met het maken van de mango koriander puree. Pureer de mango, citroensap en koriander samen met elkaar met behulp van een staafmixer. Doe het daarna in een kom, afdekken met folie en leg het in de koelkast.

3. Maak vervolgens de salade. Doe de rucola, komkommer, tomaten in een kom en breng het op smaak met olijfolie, peper en zout.

4. Na een half uur kun je de bietenmengsel uit de koelkast halen. Maak 4 hamburgers van de mengsel. Zet een grillpan met olijfolie op het vuur en grill de burgers in ongeveer 8 minuten. Af en toe omkeren.

5. Nu de bietenburgers klaar zijn, kun je de borden opmaken. Schep een laagje mango koriander puree op het bord, de bietenburger erop leggen en daaroverheen wat salade. Eventueel nog sneetjes geroosterd brood erbij serveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten