Pagina's

zaterdag 26 oktober 2013

Pompoensoep


Een soep gemaakt van pompoen, heerlijk als lunch of voorgerecht. 

Wat heb je nodig (6 personen):

- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, grof gesneden
- 2 teentjes knoflook, grof gehakt
- 1 aardappel, geschild in stukken
- 600 gram pompoen, geschild, ontpit, in stukken
- 2 wortels, in stukken
- 1 lente-ui, gesneden
- ½ theelepel nootmuskaat
- 750 ml kippenbouillon
- 125 ml slagroom
- peterselieblaadjes, fijngehakt ( garnering)
- gedroogde cranberry’s ( garnering)

Zo doe je het:

1. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak hierin de uitjes, totdat ze zacht zijn.

2. Voeg de knoflook, aardappel, pompoen, wortels, lente-ui en nootmuskaat toe en schep dit door elkaar.

3. Daarna voeg je de bouillon en 500 ml water toe en breng je het aan de kook. Vervolgens draai je het vuur laag, leg de deksel op de pan en laat 25 minuten koken. Laat het een beetje afkoelen.

4. Schep de soep in delen in een blender en pureer hem glad.

5. Schenk de soep terug in de pan en zet het op laag vuur. Roer de room erdoor en breng op smaak met peper en zout.

6. Voor het serveren schenk je de soep in een kom en strooi je de peterselie en cranberry’s erover heen. Eventueel nog besprenkelen met extra olijfolie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten