Pagina's

zondag 27 oktober 2013

Broodje kip en beenham


Voor de lunch heb ik een broodje gemaakt, belegd met kip uit de oven, beenham en een zelfgemaakte sausje.

Wat heb je nodig (2 personen):

- 2 stuks kipfilet
- olijfolie
- Italiaanse kruiden
- 4 plakjes beenham
- ¼ krop ijsbergsla, in reepjes gesneden
- ¼ rode ui, gesneden
- tomaat, in plakje
- 2 pistoletjes

saus

- 4 eetlepels mayonaise
- 1 theelepel ketchup
- 1 theelepel kurkuma

Zo maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal in. Bestrijk de kipfilet met olijfolie en strooi er Italiaanse kruiden overheen. Zet het dan in de oven voor 20 min.

2. Ga dan verder met het maken van de saus. Doe de mayonaise in een kom, voeg de ketchup erbij , meng dit goed samen en vervolgens doe je de kurkuma erbij. Proeven hoe het smaakt eventueel meer mayonaise, ketchup en/of kurkuma toevoegen.

3. Na 20 minuten haal je de kip uit de oven. De kip is gaar, als het vocht wat eruit komt helder is. Snijd de kipfilet in plakken.

4. Verhit een grillpan en bak daarin de beenham omscheppend totdat hij begint te kleuren.

5. Snijd het pistoletje doormidden, leg het open en smeer de saus op beide helften. Beleg het met ijsbergsla, daarna de kip, tomaat, ui en vervolgens de beenham. Lepel er daarna saus overheen en klaar is je broodje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten