Pagina's

woensdag 23 oktober 2013

Bruschetta met 2 soorten beleg



Als voorafje heb ik bruschetta’s gemaakt, 2 verschillende soorten. Een variant met tomaat en hüttenkäse en een variant met avocado en surimikrab. Ze zijn ook leuk om als hapje te serveren.

Wat heb je nodig (8 stuks, per variant):

- Ciabatta, in 16 stukjes gesneden
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie

Bruschetta tomaat en hüttenkäse

- 3 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel balsamicoazijn
- peper en zout
- 2 tomaten, gepeld, ontpit en in stukjes gesneden
- hüttenkäse
- paar blaadjes basilicum, fijngehakt

Bruschetta avocado en surimikrab

- 1 avocado
- ¼ ui, gesneden
- 1 theelepel citroensap
- peper en zout
- 2 surimikrabsticks, in stukjes gesneden
- veldsla

Zo maak je het:

1. Grill de stukjes brood, wrijf ze daarna aan een kant in met het knoflook en bestrijk ze vervolgens met olijfolie.

2. Begin dan met de bereiding van de bruschetta tomaat en hüttenkäse. Maak eerst een vinaigrette van olijfolie, balsamicoazijn en peper en zout. Laat de tomaten daarin marineren.

3. Verdeel dan een laagje hüttenkäse over 8 stukjes brood en dan een laagje tomaten. Doe er basilicum overheen en eventueel nog peper en zout.

4. Vervolgens maak je de andere variant met avocado en surimikrab. Pureer de avocado, doe de uien erbij en citroensap. Naar smaak peper en zout toevoegen.

5. Beleg de 8 overgebleven stukjes brood met veldsa, daarna de avocado puree en vervolgens de surimikrabsticks. Ze kunnen direct geserveerd worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten