Pagina's

zondag 13 oktober 2013

Ciabatta met rundersteak, champignons en gegrilde aubergine



Een lekker belegd broodje ideaal als lunch. Ik heb een ciabatta gemaakt met rundersteak. De ciabatta heb ik besmeerd met een zelfgemaakte tapenade van groene olijven, daarop rucola, gemarineerde rundersteak, gebakken champignons en gegrilde aubergine.
Wat heb je nodig (2 personen):
-          2 rundersteaks
-          2 eetlepels donkere sojasaus
-          1 theelepel sesamolie
-          2 teentjes knoflook, fijngehakt

-          10 groene olijven zonder pit, uitgelekt
-          1 teentje knoflook, geperst
-          3 eetlepels olijfolie
-          klein scheutje citroensap
-          1 eetlepel honing

-          125 gram champignons, in stukjes gesneden
-          ¼ ui, gesneden
-          4 plakken aubergine
-          rucola
-          kokosolie (olijfolie kan ook)
-          zout en peper
Zo maak je het:
1.       Rundersteaks bestrooien met zout en peper aan beide kanten.

2.       Vervolgens de rundersteaks in een kom doen, voeg de sojasaus, sesamolie en knoflook toe. Laat dit ongeveer 30 minuten marineren.

3.       Daarna ga je de tapenade van groene olijven maken. Hiervoor gebruik ik een staafmixer. Je doet de olijven, knoflook, olijfolie, citroensap en honing bij elkaar, dit pureer je dan fijn.  Doe het in een kommetje, dek het af met folie en zet het in de koelkast.

4.       Verwarm een eetlepel kokosolie (olijfolie mag ook) in een grillpan en laat het goed heet worden.

5.        Voeg dan de rundersteaks toe en bak het om en om mooi bruin.

6.       Vervolgens doe je het vlees op een bord en bedek je het met aluminiumfolie.

7.       Voeg nu de champignons toe in de pan met het bakvet van de vlees. Als het nodig is extra olijfolie toevoegen. Een paar minuten bakken en vervolgens de uien erbij toevoegen en nog een minuut samenbakken.

8.       Zet een grillplan op het vuur, laat het goed warm worden. Plakjes aubergine bestrijken met olijfolie, aan beide kanten. Vervolgens op de pan leggen en kort aan beiden zijde grillen.

9.       Snijd een ciabatta doormidden, een laagje tapenade op de onderste helft smeren, rucola erop, daarna het vlees, de gebakken champignons, 2 plakken gegrilde aubergine en de andere helft van het broodje erop leggen. En klaar is je broodje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten