Pagina's

maandag 21 oktober 2013

Kip Curry



De Aziatische keuken is mij met de paplepel ingegoten, ben geboren in Maleisiƫ en opgegroeid met heerlijk eten. Een favoriet gerecht is kip curry. Hieronder volgt een recept, die mijn moeder mij heeft leren maken en die ik zelf nog een beetje versimpeld hebt. Heerlijk geserveerd met rijst of met brood.

Wat heb je nodig (4 personen):

- ½ kilo kippenvleugels
- 6 grote aardappelen, geschild en gehalveerd
- 1 eetlepel sambal 
- 3 eetlepels curry poeder
- olijfolie
- ½ liter halfvolle melk
- peper en zout
- suiker (optioneel)
- peterselie (garnering)

Zo doe je het:

1. Meng de sambal en currypoeder samen in een kom.

2. Zet een wokpan op laag vuur, scheutje olijfolie en voeg daar de sambalmengsel toe. Laat het even warm worden.

3. Vervolgens doe je de kippenvleugels erbij en zet je het vuur hoger. Bak het even en daarna voeg je de aardappelen toe en bak je dat samen.

4. Vervolgens zet je het vuur lager en schenk je de melk erbij. Laat het dan een half uur sudderen. Halverwege proeven, als het te scherp is eventueel suiker toevoegen. Na een half uur is het klaar en voeg je peper en zout naar smaak toe. Om het mooi op te dienen, kun je er peterselie toevoegen als garnering.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten