Pagina's

woensdag 16 oktober 2013

Wrap met kip, tauge en paprika


Met een wrap kun je vele kanten op, er zijn zoveel variaties te bedenken met de vulling. Dit keer heb ik een variant gemaakt met kip, groenten en zelfgemaakte knoflooksaus. Een heel simpel, snel en lekker gerecht.

Wat heb je nodig (2 personen):

- 2 stuks kipfilet, in stukjes gesneden
- 1 eetlepel oestersaus
- peper en zout

- 2 handjes tauge
- rode paprika,in reepjes gesneden
- groene paprika, in reepjes gesneden
- lenteui, in kleine ringetjes gesneden 

- wraps
- olijfolie

Voor de knoflooksaus

- 4 eetlepels yogonaise
- 2 teentjes knoflook, geperst
- handje peterselie, fijngesneden
- citroensap (optioneel)
- peper en zout

Zo maak je het:

1. Begin met het maken van de knoflooksaus. Doe de yogonaise in een kom, knoflook toevoegen, peterselie erbij en roer het goed door. Eventueel een beetje citroensap erbij en peper en zout toevoegen. Dek de kom af met folie en bewaar het in de koelkast.

2. De stukjes kipfilet doe je in een kom, oestersaus toevoegen en zout en peper, goed met elkaar mengen.

3. Verwarm een wokpan met olijfolie op hoog vuur, de stukjes kipfilet toevoegen en bakken totdat ze gaar zijn. Zet het vuur iets lager. Vervolgens voeg je de groenten toe en wok je het nog ongeveer 3 minuten.

4. Verwarm de wraps even kort in een pan, per wrap 20 seconden.

5. Doe de kip en groenten in een schaal, serveer de wraps en knoflooksaus er apart bij. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten