Pagina's

dinsdag 19 november 2013

Chia pudding met banaan


Chia pudding, een echte powerontbijt om de dag goed van start te gaan. Met allemaal gezonde ingredienten en de keuze voor verschillende toppings naar smaak om het helemaal af te maken. Maak de chia pudding het liefst de avond van te voren, zodat je ze een nachtje in de koelkast kan bewaren. De chiazaadjes worden zo dan zachter, omdat ze vocht opnemen.

Wat heb je nodig (1 glas):

- 1 banaan, geprakt
- 200 ml amandelmelk
- 2 eetlepels chiazaadjes
- 1 theelepel kaneel

topping

- 1 eetlepel yoghurt
- 1 theelepel bijenpollen
- 1 mandarijntje
- muesli
- paranoten
- amandelen
- kokosrasp

Zo maak je het:

1. Prak de banaan tot een puree met een vork. Doe de banaan dan in een glas, schenk daarin amandelmelk erbij, voeg vervolgens de chiazaadjes toe en roer het goed door elkaar. Zet het dan in de koelkast voor minstens 15 minuten of een nachtje.

2. Haal de chiapudding uit de koelkast, roer het even door met een lepel, vervolgens doe je er kaneel bij en meng je het goed samen.

3. En nu kun je de chia pudding gaan versieren met yoghurt, bijenpollen, mandarijn, muesli, paranoten, amandelen en vervolgens nog wat kokosrasp erover heen strooien. En klaar is je super ontbijtje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten