Pagina's

maandag 11 november 2013

Laksa



Laksa is een populair gerecht in Maleisie, een echte klassieker. Het is een pittige soep met noodles. Er zijn vele varianten mogelijk. Hieronder volgt een simpel recept, zoals hoe ik het maak.

Wat heb je nodig (4 personen):

- 3 eetlepels sambal
- 1 eetlepel curry poeder
- 50 gram gedroogde garnalen, fijngemaakt
- 2 sjalotten, fijngesneden
- 400 ml kokosmelk
- water
- tahoe, in stukken gesneden
- 3 viscakes, in plakken gesneden
- 1 handje tauge
- 1 pak mihoen
- ½ komkommer, in reepjes gesneden

Zo doe je het:

1. Meng de sambal en currypoeder met elkaar in een kom en leg het opzij.

2. Doe olie in een wokpan, bak hierin de gedroogde garnalen en de sjalotjes. Vervolgens voeg je de sambalmengsel toe.

3. Voeg de tahoe en viscake toe en bak het even samen.

4. Daarna voeg je de kokosmelk toe, als je het te dik vindt, voeg  je er water aan toe, totdat je de ideale dikte hebt.

5. Breng in een pan water aan de kook. Doe de mihoen erbij en kook volgens gebruiksaanwijzing. Daarna afgieten en onder koud water spoelen.

6. Blancheer de tauge en giet het uit.

7. Verdeel de mihoen en tauge over vier kommen, vervolgens schep je de laksa soep met de tahoe en viscake erover heen en maak je het af met reepjes komkommer. En klaar is de laksa.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten