Pagina's

donderdag 28 november 2013

Salade met gepaneerde kip, geitenkaas en broccoli


Een salade met kip gepaneerd in een laagje van Panko, geitenkaas honing en broccoli.

Wat heb je nodig (1 persoon):

- 1 kipfilet
- 2 theelepels paprika poeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- peper en zout
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 eetlepel yoghurt
- 2 eetlepels Panko
- 1 eetlepel oude kaas, geraspt
- wat broccoli, in stukjes gesneden
- 25 gram, geitenkaas honing, in stukjes gescheurd
- halve zakje jonge bladsla met veldsla
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel kruidenazijn
- 1 theelepel honing
- kokosolie
- ½ limoen

Hoe maak je het:

1. Leg de kip in een kom en marineer het met de paprikapoeder, knoflookpoeder, peper en zout. Dek de kom af en zet het opzij.

2. Daarna maak je de vinaigrette voor de salade. In een kom doe je de kruidenazijn en meng je dat samen met de olijfolie en vervolgens voeg je de honing toe. Doe de sla in een schaal en maak het aan met de vinaigrette. Leg het daarna opzij.

3. Verwarm een pan met water en snufje zout. Zet twee kommetjes klaar. In de ene kom meng je de mayonaise samen met de yoghurt. En in de andere kom doe je Panko en oude kaas en mix je dat samen. Als het water kookt, voeg je de broccoli toe. Kook het ongeveer 2 minuten en giet het dan af.

4. Haal de kipfilet door de kom met de mayonaise en yoghurt mix en vervolgens door de kom met Panko. Zorg dat de kip helemaal goed bedekt is aan beide kanten. Leg het dan op een bord.

5. Verwarm een koekenpan met kokosolie en bak hierin de kipfilet totdat het goudbruin van kleur is.

6. Leg de sla op een bord, daarna de broccoli, de kip, geitenkaas eroverheen en de limoen erbij. En eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten