Pagina's

zondag 17 november 2013

Broodje met spek, tomaat, rucola en pittige guacamole



Een broodje dat lekker pittig is door de guacamole met peper met daarop tomaat, spek en rucola.

Wat heb je nodig (2 broodjes):

- 4 plakjes pancetta
- 2 meergranen baguettes
- 2 roma tomaten, in plakjes
- handje rucola
- pijnboompitten, geroosterd

guacamole

- 1 avocado
- ¼ rode ui, fijngesneden
- ¼ rode peper, fijngesneden
- koriander, fijngehakt
- citroensap
- peper en zout

Zo maak je het:

1. Begin met het maken van de guacamole. Schil de avocado, doe het vruchtvlees in een kom en prak het met een vork. Voeg de rest van de ingredienten naar smaak toe en meng het goed. Dek de kom af en zet het opzij.

2. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en bak de plakjes pancetta 2 a 3 minuten aan elke kant, totdat ze krokant zijn. Laat de plakjes pancetta op keukenpapier uitlekken.

3. Snijd de broodjes doormidden en besmeer de onderste helften met guacamole. Daarna op elke helft leg je er plakjes tomaat op, 2 plakjes pancetta, beetje rucola en wat pijnboompitjes erover heen strooien. Vervolgens de bovenste helft van het broodje erop leggen en klaar zijn je broodjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten