Pagina's

donderdag 7 november 2013

Healthy chocolade truffels


Voor deze chocolade truffels heb ik rauwe cacao poeder gebruikt. Rauwe cacao is een superfood, wat betekent dat het een bron is van enorme concentraties natuurlijke voedingsstoffen zoals mineralen, vitaminen en anti-oxidanten. Daarnaast heb ik nog een andere superfood gebruikt, kokosolie. Dus deze chocolade truffels zijn gezond en ook nog erg lekker.

Wat heb je nodig (18 truffels):

- 75 ml kokosolie, vloeibaar
- 3 eetlepels honing
- 1 theelepel kaneel
- 4 eetlepels rauwe cacao poeder
- extra cacao poeder en gehakte nootjes, om de truffels doorheen te rollen

Zo maak je het:

1. Doe de kokosolie, honing en kaneel in een kom en meng het tot een gladde massa.

2. Roer de cacao er in delen door, totdat het volledig is opgenomen.

3. Zet het mengsel 30 minuten in de koelkast om het op te laten stijven.

4. Zet twee schaaltjes klaar, de ene met cacao poeder en de andere met nootjes.

5. Als de tijd voorbij is, haal je de truffelmengsel uit de koelkast. Gebruik een eetlepel om wat van het mengsel op te scheppen en rol het met je handen tot een balletje. Rol de balletjes door de schaal naar voorkeur. Zelf heb ik gekozen voor de ene helft met cacao poeder en de andere helft met nootjes. En klaar zijn je chocolade truffels!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten