Pagina's

zaterdag 23 november 2013

Soep van zoete aardappels en wortels



Een soep gemaakt met zoete aardappelen en wortels met een pittige bite door de kruiden.

Wat heb je nodig (4 personen):

- 2 eetlepels olijfolie
- 2 uien, gesneden
- 3 teentjes knoflook, fijngesneden
- 500 gram zoete aardappels, geschild, in stukjes gesneden
- 500 gram wortels, geschild, in stukjes gesneden
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel kerrie
- 1 eetlepel gember, geraspt
- 1 liter groentebouillon
- peper en zout
- garnering: lente-ui, in ringetjes gesneden


Hoe maak je het:

1. Verhit in een pan olijfolie en bak hierin de uitjes, totdat ze zacht zijn. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak het even samen.

2. Daarna doe je de zoete aardappels en de wortels erbij. Breng het op smaak met de kurkuma, kerrie en de gember. Vervolgens schenk je de bouillon in de pan en breng je het aan de kook. Draai het vuur dan lager en laat het 25 minuten pruttelen.

3. Pureer daarna de soep met een staafmixer. Voeg peper en zout naar smaak toe. Schep de soep in 4 kommen en maak het af met wat lente-uitjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten