Pagina's

donderdag 23 januari 2014

Gefrituurde garnalen met een Panko laagje en cocktailsaus


Een heerlijke en simpele snack, garnalen gepaneerd met Panko. Voor een extra twist zou je bijvoorbeeld wat kruiden door de Panko kunnen doen.

Wat heb je nodig ( 12 stuks):

- 12 stuks rauwe grote garnalen
- bloem
- 1 ei
- 1 eetlepel water
- snufje zout
- Panko
- zonnebloemolie

cocktailsaus

- 4 eetlepels yoghurtmayonaise
- 1 eetlepel ketchup
- tabasco
- peper en zout

Hoe maak je het:

1. Begin met het maken van de cocktailsaus. Doe de yoghurtmayonaise en de ketchup in een kom en meng dit goed samen. Vervolgens voeg je de tabasco toe en roer je het goed door. Breng het op smaak met peper en zout. Zet het dan weg in de koelkast.

2. Pel de garnalen, haal de darmkanaaltje eruit met een mesje, maar laat de staartjes eraan zitten.

3. Zet drie kommetjes klaar, eentje met bloem erin, eentje met een losgeklopt ei, water en zout en eentje met Panko. Dit is ook gelijk de volgorde waar je de garnalen doorheen haalt. Nadat je dit hebt gedaan leg je ze op een groot bord.

4. Verhit zonnebloemolie in een wok en frituur de garnalen gaar en mooi goudbruin. Dit gaat heel snel, let dus op dat je de garnalen snel draait.

5. Schep de garnalen eruit met een schuimspaan en laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier.

6. Serveer de garnalen op een bord met de saus erbij.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten