Pagina's

vrijdag 2 januari 2015

Bananenpannenkoekje met yoghurt van blauwe bessen en fruit

Bananenpannenkoekjes met yoghurt van blauwe bessen.


Een combinatie gemaakt van eerdere recepten. Het meest populaire recept zijn de bananenpannenkoekjes . Ze zijn lekker, makkelijk en snel klaar. Deze heb ik gevarieerd met yoghurt van blauwe bessen die ik ook eerder gemaakt hebt . Daarnaast verschillende soorten fruit toegevoegd.
Wat heb je nodig (ongeveer 8 pannenkoekjes):

bananenpannenkoekjes
- 1 banaan, in stukjes
- 2 eieren
- olijfolie

blauwe bessen yoghurt

- handje blauwe bessen
- kom yoghurt
- 1 eetlepel honing
- 1 kiwi,in plakjes gesneden
- ½ kaki, in plakjes gesneden
- chocolade, geraspt

Zo maak je het:

1. Begin met het maken van de yoghurt, verwarm de blauwe bessen samen met
de honing in een steelpan op laag vuur, tot het sap vrijkomt. Schenk de bessen het sap in een kom. Doe de yoghurt erbij en meng het goed samen.

2. Vervolgens maak je de bananenpannenkoekjes. Doe de banaan in een kom en prak het met een vork. Daarna de eieren toevoegen en goed mixen.

3. Verwarm een koekenpan met een beetje olijfolie, doe daar een beetje beslag in en bak de pannenkoekjes om en om bruin.

4. Leg een bord klaar, doe daar een pannenkoekje op, vervolgens yoghurt en daarna de stukjes kiwi en kaki. Dat herhaal je nog twee keer(of meer). Maak het af door chocolade erover heen te raspen. En dan is het tijd om te genieten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten