Pagina's

donderdag 6 februari 2014

Ontbijtmuffins


Ontbijtmuffins zijn ideaal als ontbijt. Je kunt het van tevoren maken. Makkelijk, gezond en lekker. Daarnaast kun je er eenvoudig mee variƫren. Zoals bijvoorbeeld met blauwe bessen, pompoenpitten en havermout.

Wat heb je nodig (ongeveer 6 muffins):

- 150 gram volkorenbloem
- 2 theelepels baksoda
- 50 gram ruwe suiker
- 1 eetlepel honing
- 1 ei
- 150 ml amandelmelk
- 40 gram olijfolie
- 1 theelepel vanille- extract

topping

- blauwe bessen
- pompoenpitten
- havermout

Zo maak je ze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Neem een kom, doe daarin de bloem, baksoda en suiker. Meng het goed samen. In een andere kom meng je de ei, honing, amandelmelk, olie en vanille extract. Vervolgens voeg je deze mengsel bij de andere kom en meng je totdat er een samenhang ontstaat.

3. Neem een bakblik voor muffins en vul deze met muffinvormpjes. Verdeel daarover het beslag. Vervolgens heb ik bovenop de muffins blauwe bessen, pompoenpitten en havermout toegevoegd. Zet het daarna in de oven voor ongeveer 25 minuten. Controleer met een sateprikker of ze gaar zijn. Zo niet, laat het dan nog iets langer in de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten