Pagina's

vrijdag 28 februari 2014

Tomatentapenade


Tapenade kun je onder andere  gebruiken als broodbeleg, op een toastje of door de pasta. Dit is een simpele recept voor een tapenade gemaakt van gedroogde tomaten. Is ook heerlijk op een rijstwafel  met een beetje rucola en Parmezaanse kaas bijvoorbeeld.

Wat heb je nodig:

- een pot gedroogde tomaten, uitgelekt
- 1 teentje knoflook, fijngeperst
- ¼ ui, gesneden
- 2 eetlepels olijfolie
- handje Parmezaanse kaas
- eetlepel water (eventueel)
- peper en zout

Zo maak je het:

Doe de tomaten, knoflook en ui in de keukenmachine (ik gebruik een staafmixer) en mix het goed samen. Vervolgens voeg je de olijfolie en wat Parmezaanse kaas toe. Meng dat goed samen. Eventueel nog water toevoegen en breng op smaak met peper en zout. En klaar is je tapenade!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten