Pagina's

woensdag 12 februari 2014

Salade met gekruide kipfilet en hummus


Een simpele salade voor de lunch bijvoorbeeld. Stukjes kipfilet met paprika en ui gemarineerd met  kruiden, een mix van sla wat je lekker vindt, komkommer en hummus.

Wat heb je nodig ( 1 persoon):

- 1 stuk kipfilet, in stukjes gesneden
- ¼ ui, gesneden
- ¼ rode paprika, in reepjes gesneden
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 theelepel cajun
- 1 theelepel pittige paprikapoeder
- ½ theelepel korianderpoeder
- peper en zout
- olijfolie
- 50 gram rucola sla melange
- ¼ komkommer

Hummus

- 300 gram kikkererwten uit blik, uitgelekt ( bewaar het vocht)
- 2 eetlepels tahin (sesampasta)
- sap van  ¼ citroen
- 1 eetlepel olijfolie
- snufje zeezout

Zo maak je het:

1. Begin met het marineren van de kipfilet. Doe de stukjes kip in een kom, voeg de knoflook, cajun, paprikapoeder en korianderpoeder toe. Meng het goed, voeg naar smaak peper en zout toe en vervolgens schep je de ui en paprika er doorheen. Leg het even opzij, zodat de kruiden kunnen intrekken.

2. Ga verder met het maken van de hummus. Doe alle ingredienten in de keukenmachine of blender en maal het glad. Als het te dik is, gebruik je wat van het bewaarde kikkererwtenvocht om het mengsel te verdunnen tot een gladde puree. Schep de hummus in een schaal, dek het af en bewaar het in de koelkast.

3. Neem een bord leg daar de sla en komkommer op. Breng het op smaak met olijfolie, peper en zout.

4. Verhit een wok of koekenpan met olijfolie en bak hierin de kip met paprika en ui. Als het klaar is, voeg je het toe aan de salade. En als laatste haal je de hummus uit de koelkast en schep je een hoeveelheid naar wens op je salade. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten