Pagina's

donderdag 6 maart 2014

Vanille havermoutpap met gekarameliseerde appel en walnoot


Havermoutpap is een voedzame ontbijt, waar je lekker mee kan variƫren. Ik heb gekozen voor een zoete variant met appel en walnoot. Handig is om gelijk meerdere porties pap te maken, deze kun je bewaren in de koelkast. Als je dan zin hebt in pap, kun je het zo koud eten of even opwarmen. Voeg er eventueel nog wat fruit en noten toe bijvoorbeeld.

Wat heb je nodig:

- halve kopje havermout
- 1½  kopje amandelmelk
- ½ vanille stokje, geschraapt
- ½ appel, in plakjes
- honing
- walnoot

Zo maak je het:

1. Snij het vanillestokje doormidden en schraap het merg eruit. Doe het in een steelpan samen met het stokje en voeg de amandelmelk toe. Voeg vervolgens de havermout toe. Breng het roerend aan de kook, totdat je de gewenste dikte hebt. Als het klaar is, haal je het stokje eruit.

2. Verwarm een koekenpan. Bak hierin de appels kort aan iedere zijde. Vervolgens doe je er wat honing overheen en bak je het totdat ze goudkleurig zijn.

3. Doe de pap in een kom, voeg daarbij de appels en walnoot toe en geniet van je ontbijt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten