Pagina's

dinsdag 25 maart 2014

Tonijn met geroosterde groenten en zeekraal


Blikjes tonijn altijd handig om in huis te hebben. Je kunt er lekkere gerechtjes mee maken. Combineer het bijvoorbeeld met geroosterde groenten. Tonijn met zoete aardappels, courgette, champignons en zeekraal. Simpel en voedzaam.

Wat heb je nodig:

- Tonijn in olijfolie uit blik, uitgelekt (Niet helemaal uitlekken)
- 2 zoete aardappels, geschild, in blokjes gesneden
- ¼ courgette, geschild, in blokjes gesneden
- handje champignons, in stukjes gesneden
- 50 gram zeekraal
- 1 teentje knoflook, geperst
- roomboter
- olijfolie
- Italiaanse kruiden
- peper en zout

Zo maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Neem een bakplaat en bekleed deze met bakpapier. Verspreid de zoete aardappels, courgette en champignons over de bakplaat, sprenkel er wat olijfolie over en strooi de Italiaanse kruiden over de groenten. Zorg dat alles goed bedekt is.  Zet het dan in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20 minuten.

2. Verhit de roomboter in een koekenpan, voeg de knoflook toe en vervolgens de zeekraal. Bak het ongeveer 2 minuten en haal het van het vuur af.

3. Schep de geroosterde groenten op een bord, daarop de zeekraal en vervolgens de tonijn.  Breng het eventueel op smaak met peper en zout. Geniet ervan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten