Pagina's

vrijdag 14 maart 2014

Chocolade bananenbrood met walnoot



Bananenbrood blijft nog steeds favoriet, makkelijk om te maken en erg lekker. Dit keer een variant van chocolade en walnoot.

Wat heb je nodig (ongeveer 12 stuks):

- 140 gram volkorenbloem
- 4 eetlepels lijnzaad
- 2 eetlepels rauwe cacaopoeder
- 2 theelepels baksoda
- 2 bananen, geprakt
- 180 ml melk
- 2 eetlepels honing
- handje walnoten

Zo maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een cakeblik met bakpapier.

2. Neem een beslagkom, doe daarin de volkorenbloem, lijnzaad, rauwe cacaopoeder en de baksoda. Meng alles goed samen. Voeg vervolgens de bananen, de melk en de honing  toe en zorg dat alles goed gemixt is.

3. Schenk het beslag in de cakeblik en voeg vervolgens de walnoten toe. Verdeel het met een vork door het beslag.

4. Zet het in de oven voor ongeveer 40 minuten. Test met een sateprikker of de cake gaar is. Laat het even afkoelen en daarna lekker opeten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten