Pagina's

woensdag 4 juni 2014

Pappardelle met spinazie en kip in een saus van crème fraiche met basilicum en walnoot


Een snelle en eenvoudige maaltijd. Brede pasta linten met geroerbakte spinazie en kip in een romige saus van crème fraiche, basilicum en walnoot.

Wat heb je nodig (1 persoon):

- 150 gram pappardelle
- 2 handjes spinazie
- 1 kipfilet, in reepjes gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngeperst
- 2 eetlepels crème fraiche
- paar basilicumblaadjes, fijngesneden
- walnoot, fijngehakt
- cherry tomaatjes, gehalveerd
- peper en zout
- olijfolie
- Parmezaanse kaas,geraspt
- pijnboompitten, geroosterd

Zo maak je het:

1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.

2. Neem een kom en roer daarin de crème fraiche,  teentje knoflook, basilicum en de walnoot samen.


3. Kruid de kipfilet met peper en zout. Verhit een pan met olijfolie en bak hierin de kip gaar.
Voeg vervolgens de saus toe en zorg dat alles goed bedekt is.

4. Verhit een wok met olijfolie en roerbak hierin de spinazie met de knoflook in 2 minuutjes.

5. Als de pasta klaar is, giet je het af. Leg een bord klaar, Pappardelle erop, vervolgens de spinazie en daarna de kip en de tomaatjes. Strooi er nog wat Parmezaanse kaas en pijnboompitjes over heen en eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten