Pagina's

vrijdag 30 mei 2014

Gevulde portobello met kip, mozzarella en courgette op een bedje van veldsla.


Een portobello is ideaal om te vullen. Hieronder een recept  van een portobello gevuld met kip, courgette en mozzarella uit de oven. Heerlijk in combinatie met een salade van veldsla, tomaatjes en mozzarella.

Wat heb je nodig:

- 1 portobello, schoon geborsteld
- ½ stuk kipfilet, in blokjes gesneden
- ¼ courgette, in kleine stukjes gesneden
- ½  mozzarella, in stukjes gescheurd/gesneden
- 2 handjes veldsla
- cherry tomaatjes, door de helft gesneden
- olijfolie
- balsamico dressing
- gedroogde rozemarijn
- peper en zout
- amandelen, fijngehakt
- alfalfa

Zo maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de steel van de portobello en leg het omgekeerd in een ovenschaal.  Leg de helft van de stukjes mozzarella (andere helft bewaar je) erop en sprenkel er wat olijfolie overheen. Zet het in de oven voor 10 minuten.

2. Kruid de kipfilet met rozemarijn, peper en zout. Verhit een pan met olijfolie en bak hierin de kip gaar, voeg daarna de courgette toe en bak het nog een minuutje mee.

3. Na 10 minuten haal je de schaal met de portobello uit de oven en schep je de kip met courgette erop en zet je het weer in de oven voor ongeveer 10 minuten.

4. Pak ondertussen een bord, leg daarop de veldsla,  de tomaatjes en de rest van de mozzarella.  Giet daarna de balsamico dressing erover heen.

5. Haal de portobello uit de oven en laat het even afkoelen.  Leg het daarna op de sla, wat amandelen eroverheen strooien en nog alfalfa eroverheen. En klaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten