Pagina's

vrijdag 2 mei 2014

Soep van courgette met zalm


Een romige courgette soep met zalm uit de oven. Makkelijk om te maken en een heerlijke combinatie.

Wat heb je nodig (2 personen):

- 1 courgette, grof gesneden
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui, fijn gesneden
- 1 teentje knoflook, fijngeperst
- 1 liter groentebouillon
- 100 ml kookroom
- 1 stuk zalmfilet
- oregano
- peper en zout
- garnering: lente-ui, in ringetjes gesneden

Hoe maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Verhit in een pan olijfolie en bak hierin de uitjes, totdat ze zacht zijn. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak het even samen.


3. Daarna doe je de courgette erbij. Bak het nog een paar minuutjes. Vervolgens schenk je de bouillon in de pan en breng je het aan de kook. Draai het vuur dan lager en laat het 20 minuten pruttelen.

4. Vet een ovenschaal in. Kruid de zalm met oregano, peper en zout. Leg het vervolgens in de ovenschaal en zet het in de oven voor 18 min.


5. Als de soep klaar is, zet je het vuur uit. Pureer de soep met een staafmixer.  Doe de kookroom erbij om de soep romiger te maken. Voeg peper en zout naar smaak toe. Schep de soep in twee kommen.

6. Haal de zalm uit de oven, snijd het in stukjes en verdeel het over de twee kommen. Maak het af met wat lente-uitjes.  En geniet ervan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten