Pagina's

zaterdag 10 mei 2014

Pita met hummus en tomatensalsa



Hummus is een puree op basis van kikkererwten. Het is simpel om te maken, lekker en gezond. Zie ook het recept  http://sufoodnotes.blogspot.nl/2014/02/salade-met-gekruide-kipfilet-en-hummus.html Daarin vind je ook een hummus recept. Deze variant is iets aangepast en gecombineerd met gegrilde pita en tomatensalsa.

Wat heb je nodig:

Hummus

- 150 gram kikkererwten uit blik, uitgelekt
- 4 eetlepels tahin (sesampasta)
- 1 teentje knoflook, fijngeperst
- sap van ½ citroen
- 1 eetlepel Griekse yoghurt
- 1 theelepel komijnzaad
- zeezout
- cayennepeper
- 1 eetlepel olijfolie
- koriander (optioneel)

Tomatensalsa

- 2 rijpe tomaten, in blokjes gesneden
- ½ rode ui, gesneden
- lente-ui, in ringetjes gesneden
- munt, fijngesneden
- sap van  ¼ citroen
- 1 theelepel ketoembar  (gemalen korianderzaad)

- 2 Pita broodjes, gegrild

Zo maak je het:

1. Begin met het maken van de hummus. Doe de knoflook, sesampasta en citroen in een blender en mix het samen zodat het glad wordt. Daarna voeg je de Griekse yoghurt toe, meng het er goed door en vervolgens doe je de kikkererwten erbij samen met de komijnzaad, zout, cayennepeper en olijfolie. Mix alles goed samen en eventueel nog koriander toevoegen.  Doe het in een kom, dek het af en zet het weg in de koelkast.

2. Maak de tomatensalsa. Doe de tomaten, rode ui, lente-ui en munt in een kom. Voeg de citroensap en ketoembar toe en meng het goed door elkaar. Zet dat vervolgens ook weg in de koelkast.

3. Verwarm de grill en grill de pitabroodjes in ongeveer 3a 4 minuten.

4. Haal de hummus en tomatensalsa uit de koelkast , serveer het op een bord samen met de pita broodjes. Geniet ervan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten