Pagina's

woensdag 21 mei 2014

Salade met garnalen, kastanjechampignons en een dressing van basilicum



Een salade is altijd een goede keus. Vaak snel klaar en makkelijk.  Dit is een recept van een salade met gebakken garnalen en kastanjechampignons met daarbij een dressing van basilicum.

Wat heb je nodig:

- 7 stuks garnalen, gepeld
- handje fijne kastanjechampignons, in stukjes gesneden
- 2 handjes sla
- handje cherrytomaatjes, gesneden
- teentje knoflook, geperst
- peper en zout
- olijfolie

basilicumdressing

- 15 gram basilicum
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- 1theelepel honing
- 1 teentje knoflook, geperst
- peper en zout

Zo maak je het:

1. Begin met het maken van de dressing. Maak met een staafmixer een dressing van het basilicum, de olijfolie, citroensap, honing, knoflook, peper en zout.  Doe het in een kom, dek het af en zet het weg in de koelkast.

2. Verhit een koekenpan met olijfolie, voeg de knoflook toe en vervolgens de garnalen. Bak het een paar minuutjes, vervolgens doe je de champignons erbij en bak je het  totdat ze gaar zijn. Naar smaak peper en zout toevoegen

3. Leg de sla op een bord, doe de tomaatjes erbij, vervolgens de garnalen en champignons en serveer de dressing erbij. En geniet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten