Pagina's

zondag 4 mei 2014

Zoete aardappelbrood met pecannoten en rozijnen



Een simpel en heerlijk tussendoortje met zoete aardappel als basis. Je kunt er lekker mee variĆ«ren, door er bijvoorbeeld noten en rozijnen aan toe te voegen. 

Wat heb je nodig:

- 2 zoete aardappels, geschild
- 100 gram palmsuiker
- 200 gram bloem
- 2 eieren
- 2 theelepels baksoda
- 120 ml olijfolie
- ½ kopje water
- 2 theelepels kaneel
- 100 gram pecannoten
- 100 gram rozijnen

Zo maak je het:

1. Kook de zoete aardappels ongeveer 20 min op laag vuur. Pureer het daarna, heb dit gedaan met behulp van een puree stamper.

2. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een cakeblik met bakpapier.

3. Neem een kom en doe daarin de zoete aardappel puree, de palmsuiker, bloem, eieren, baksoda, olijfolie, water en kaneel en mix het goed samen.

4. Vervolgens roer je de pecannoten en rozijnen door het beslag.

5. Giet het beslag over in het cakeblik en zet het in de oven voor 40 minuten. Test met bijvoorbeeld een sateprikker of de zoete aardappel brood gaar is. Als de prikker er schoon uitkomt, dan is de brood gaar. Laat het daarna even afkoelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten