Pagina's

zondag 25 mei 2014

Granola parfait


Een lekker ontbijt met granola, goed om de dag mee te beginnen. Heerlijk met kwark, fruit en kokosnoot stukjes.

Wat heb je nodig:

- 2 eetlepels havermout
- 1 handje amandelen, ongezouten
- 1 eetlepel pompoenpitten
- 1 handje walnoten, ongezouten
- 1 eetlepel kokosolie
- 2 eetlepels honing
- 8 eetlepels magere kwark
- 2 handjes rode diepvriesfruit
- kokosnoot stukjes

Zo maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 160 graden.  Leg een bakplaat met bakpapier bekleed klaar.

2. Neem een kom en doe daarin de havermout, amandelen, pompoenpitten,
en de walnoten.

3. Zet een pannetje op het vuur, laat de kokosolie hierin smelten,voeg vervolgens de
honing toe en roer het goed door.

4. Haal het pannetje van het vuur en giet het over in de kom.  Meng het door de granola en zorg dat alles goed bedekt is. Leg de de granola op het bakplaat en verspreid het goed.
Zet het in de oven voor ongeveer 12 minuten.

5. Doe in een schaal de kwark en meng het met de diepvriesfruit. Hou wat fruit opzij, die je
kan gebruiken voor de topping.

6. Als de granola klaar, haal je het uit de oven en laat je het afkoelen. Daarna kun je het serveren in een bijvoorbeeld een glas. Dat doe je in laagjes, eerst een laag je kwark, vervolgens de granola en dat herhaal je.  Top het af met nog een beetje kwark, het overgebleven fruit en grove kokosnoot stukjes.  En klaar is je ontbijtje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten