Pagina's

vrijdag 8 augustus 2014

Gegrilde fruitsalade met vanille yoghurt


Een simpel nagerecht. Gegrilde verse fruit geserveerd met vanille yoghurt.

Wat heb je nodig (2 personen):

- vers fruit zoals: perzik, kiwi, peer, mango en minneola
- limoen
- roomboter, gesmolten
- 250 gram Griekse Yoghurt
- 1 vanillestokje
- 1 eetlepel acaciahoning (optioneel)

Zo maak je het:

1. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg eruit. Roer het merg door de yoghurt. Eventueel nog honing toevoegen.

2. Maak het fruit schoon, schil en snijd het in stukjes. Knijp er wat limoensap over uit. Bestrijk de stukken fruit dan met wat boter.

3. Laat een grillpan heet worden en grill het fruit totdat ze lichtbruin kleuren. Verdeel het fruit dan over twee borden en serveer de yoghurt erbij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten