Pagina's

maandag 4 augustus 2014

Tortilla met garnalen en pittige salsa


Garnalen in een friszure marinade en pittige salsa op een tortilla. 

Wat heb je nodig (2 personen):

- rasp en sap van 1 limoen
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 1 theelepel geraspte gember
- 1 theelepel komijnpoeder
- 2 theelepels chilipoeder
- 4 eetlepels korianderblaadjes, fijngesneden
- olijfolie
- 500 gram garnalen, gepeld
- blikje maiskorrels, afgespoeld, uitgelekt
- 1 avocado, in stukjes
- ½ rode ui, fijngesneden
- 1 tomaat, in stukjes
- 1 rode peper, zaadjes verwijderd, fijngesneden
- 4 tortilla’s
- 4 eetlepels Griekse yoghurt
- peper en zout

Zo maak je het:

1. Meng in een grote kom, de limoenrasp, knoflook, gember, komijn, chilipoeder, peper en zout, de helft van de korianderblaadjes en 2 eetlepels olijfolie. Schep daarna de garnalen erdoor en laat het ongeveer een half uur marineren.

2. Meng in een schaal, de mais, avocado, rode ui, tomaat, rode peper, limoensap en de rest van de korianderblaadjes. Daarna 2 eetlepels olijfolie toevoegen en op smaak brengen met peper en zout. Zet de salsa weg.

3. Verwarm een grillplan op hoog vuur. Bestrijk de tortilla’s aan beide kanten met wat olijfolie. Rooster ieder tortilla aan elke kant 30 seconden, totdat je grill streepjes ziet. Houd ze warm op een bord met folie eroverheen.

4. Doe wat olijfolie in de grill pan en bak de garnalen totdat ze gaar zijn.

5. Leg de tortilla’s op een bord, schep op elke tortilla een eetlepel Griekse yoghurt en verdeel de garnalen en salsa. En het is klaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten