Pagina's

dinsdag 26 augustus 2014

Grote garnalen met een citroensaus


Voorgerechtje van garnalen met een simpele frisse saus.

Wat heb je nodig (2 personen):

- 8 grote garnalen
- 1 teentje knoflook, fijngeperst
- 25 gram roomboter
- 25 ml melk
- 2 eetlepels kappertjes, uitgelekt
- scheutje citroensap
- rasp van 1 citroen
- olijfolie
- peper en zout
- rucola (optioneel)

Zo maak je het:

1. Pel de garnalen, haal de darmkanaaltje eruit met een mesje, maar laat de staartjes eraan zitten. Doe de garnalen in een schaal, voeg de knoflook en peper en zout toe. Meng de garnalen goed door elkaar.

2. Verhit een koekenpan met olijfolie en bak hierin de garnalen, totdat ze gaar zijn. Haal de garnalen uit de pan en houd ze warm.

3. Doe de boter in de pan en laat het smelten, voeg dan de melk toe en roer het goed. Voeg daarna de kappertjes toe, vervolgens de citroenrasp, citroenschil. Daarna naar smaak peper en zout toevoegen, roeren en van het vuur af halen.

4. Leg twee borden klaar, giet de saus op het bord en leg op ieder bord vier garnalen. Eventueel nog wat rucola erbij en klaar is je voorgerechtje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten