Pagina's

woensdag 4 december 2013

Bananenbrood met chocolade en kaneelboter


Een zoete bananenbrood met chocoladestukjes erin. Heerlijk met bijvoorbeeld kaneelboter, maar ook zonder iets zijn ze al erg lekker.

Wat heb je nodig:

- 50 gram boter, zacht
- 75 gram suiker
- 60 ml melk
- 1 ei, geklopt
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 bananen, geprakt
- 75 gram pure chocolade, in stukjes
- zout

kaneelboter

- 50 gram boter, zacht
- 2 theelepels bruine suiker
- 1 theelepel kaneel

Zo maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een cakeblik met bakpapier.

2. Zorg dat de boter zacht is, eventueel wat laten smelten. Meng het dan samen met de suiker. Vervolgens voeg je de melk en ei toe, goed door elkaar roeren en daarna de meel erbij samen met een snufje zout.

3. Doe de bananen en de chocolade erbij en meng het goed door het beslag. Giet het dan over in de cakeblik en zet het in de oven voor 45 minuten.

4. Maak de kaneelboter. Meng de boter samen met de andere ingrediënten goed door elkaar in een kom, dek het af en zet het weg in de koelkast. De boter het liefst half uur voor gebruik uit de koelkast halen. Dan is de boter goed smeerbaar.

5. Als de baktijd verstreken is, controleer je met een satéprikker of de brood gaar is. Even laten afkoelen en daarna lekker genieten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten