Pagina's

vrijdag 27 december 2013

Granola van bulgur met kaki, goji bessen en kwark


Door de bulgur eerst te poffen en daarna te besprenkelen met honing krijg je bulgur granola. Combineer het met fruit, superfood en kwark en je hebt een powerontbijtje!

Wat heb je nodig (1 persoon):

- 2 eetlepels bulgur
- 1 eetlepel honing
- ½ kaki, geschild, in blokjes gesneden
- 1 eetlepel goji bessen
- 150 gram magere kwark
- 1 theelepel geraspte kokos (optioneel)

Zo maak je het:

1. Strooi de bulgur in een verhitte droge koekenpan en schep het regelmatig om. De bulgur zal licht gaan kleuren. Haal het daarna van het vuur af en sprenkel de honing erover heen. Je hoort dan een knisperende reactie en de bulgur met honing klontert aan elkaar.

2. Doe in glas of een kom de helft van de kwark, daarna een laagje kaki en granola en vervolgens de andere helft van de kwark. De overgebleven kaki en granola strooi je erop en maak de topping helemaal af met goji bessen en eventueel nog kokos.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten