Pagina's

maandag 9 december 2013

Sesampitjesbrood met pangasiusfilet op een salade met tomaat, munt en rucola


Een broodje met gebakken pangasiusfilet gemarineerd in balsamico- azijn en olijfolie op een salade met tomaat, munt en rucola op smaak gebracht met olijfolie, peper en zout.

Wat heb je nodig (1 broodje):

- 1 sesampitjesbrood
- 1 pangasiusfilet
- 1 eetlepel balsamico-azijn
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 tomaat, in plakjes
- paar blaadjes munt, fijngesneden
- rucola
- kokosolie
- peper en zout

Zo maak je het:

1. Leg de pangasiusfilet op een bord. Doe de balsamico-azijn en een eetlepel olijfolie in een kommetje en meng dat samen. Bestrijk daarna de pangasius met het mengsel aan beide kanten en voeg peper en zout toe. Leg het even opzij, zodat de marinade kan intrekken.

2. Maak de salade. Doe de tomaat, munt en rucola in een schaal en voeg daar een eetlepel olijfolie aan toe. Zet de salade even apart.

3. Verhit een koekenpan met kokosolie en bak daarin de pangasiusfilet in ongeveer 5 minuten om en om totdat het gaar is.

4. Snijd het broodje open, beleg de onderste helft met de salade, daarna de pangasiusfilet en vervolgens leg je de bovenste helft van het broodje erop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten