Pagina's

maandag 30 december 2013

Klepon


Klepon, een zoet Indonesisch hapje. Het zijn kokosballetjes gevuld met palmsuiker. Makkelijk om te maken en erg lekker voor bij de thee bijvoorbeeld.

Wat heb je nodig (20 stuks):

- 200 gram kleefrijstemeel
- 1 eetlepel cassavemeel
- 200 ml lauwwarm water
- paar druppels pandanessence
- mespunt zout
- 100 gram goela djawa, in kleine stukjes gesneden
- 75 gram geraspte kokos

Zo doe je het:

1. Doe het kleefrijstemeel, cassavemeel, water, pandanessence en het zout in een grote kom. Kneed dit tot een stevig deeg. Verdeel het deeg in 20 porties.

2. Vorm balletjes van het deeg en druk in het midden een stukje goela djawa. Duw het deeg eromheen weer goed aan en rol het tot een rond balletje.

3. Doe de geraspte kokos op een bord.

4. Breng in een pan ruim water aan de kook en doe de balletjes erin. Als ze komen bovendrijven zijn ze gaar. Schep ze uit met een schuimspaan en wentel ze direct door de geraspte kokos. En daarna gelijk er van genieten, warm zijn ze het lekkerst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten