Pagina's

vrijdag 13 december 2013

Sunny eggs met brie en shiitake


Een simpele en makkelijke lunch. Gebakken eieren met brie en shiitake. Shiitake zijn paddestoelen met een kruidige smaak. Het wordt vaak gebruikt in de Aziatische keuken. Lekker door bijvoorbeeld roerbak gerechten, salades of met gebakken eieren. Dat laatste heb ik dus gemaakt, lekker met eventueel nog een kleine salade erbij.

Wat heb je nodig:
- 2 eieren
- 4 plakjes brie
- 25 gram shiitake, in plakjes gesneden
- kokosolie
- peper en zout

Zo maak je het:

1. Bak eerst de shiitake. Verhit een koekenpan met een beetje kokosolie en bak hierin de shiitake ongeveer vier minuten, af en toe omscheppen.

2. Haal de pan van het vuur en leg de shiitake op een bord. Verhit nogmaals de koekenpan met een beetje kokosolie. Doe de twee eieren erin, daarna de shiitake erover heen strooien, vervolgens de brie erop en bakken totdat het klaar is. Serveer het op een bord, peper en zout eroverheen en eventueel nog een kleine salade erbij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten