Pagina's

dinsdag 17 december 2013

Mie met roergebakken tahoe, paprika en shiitake


Een snel wokgerecht. Mie met sojasaus en gewokte gemarineerde tahoe, paprika en shiitake.

Wat heb je nodig (1 persoon):

- 1 mienestje
- ¼ verse tahoe, in plakjes gesneden
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 theelepel sesamolie
- 1 theelepel honing
- ¼ rode paprika, in reepjes gesneden
- handje shiitake, in plakjes gesneden
- 1 teentje knoflook, geperst
- olijfolie
- peper en zout
- zwarte sesamzaadjes, geroosterd
- witte sesamzaadjes

Zo maak je het:

1. Begin met het marineren van de tahoe. Maak de marinade door in een schaaltje een eetlepel sojasaus, sesamolie en honing te mengen. Leg hierin de tahoe en bestrijk de plakjes tahoe goed. Zet het daarna opzij zodat de marinade kan intrekken.

2. Verhit een pan met een ruime hoeveelheid water. Als het water kookt, doe je de mie erin en kook het volgens de instructies. Halverwege haal je de mie los met een vork of eetstokjes bijvoorbeeld en af en toe roeren. Giet het daarna af in een vergiet en laat het uitlekken. Doe de noedels terug in de pan en schep er een eetlepel sojasaus door en naar smaak peper en zout.

3. Verhit een wok met een scheutje olijfolie en knoflook. Bak hierin eerst de tahoe ongeveer 2 minuten, af en toe omscheppen, daarna de shiitake erbij wok het ongeveer 4 minuten samen. Voeg na 2 minuten ook de paprika erbij en wok het geheel nog 3 minuten.

4. Schep de mie op een bord, leg de tahoe erop en de paprika en shiitake ernaast. En om het helemaal af te maken strooi je er sesamzaadjes overheen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten